NADH-ul și depresia

Depresia este cea mai frecventă afecțiune a sistemului nervos. La nivel mondial 340 de milioane de persoane sunt diagnosticate cu depresie și incidența acesteia este în continuă creștere, devenind o epidemie globală. În America, costurile economice asociate depresiei se ridică la aproximativ 40-70 milioane de dolari. Sindromul de "burn-out" este un alt termen folosit pentru depresia indusă de epuizare fizică și psihică.

Recomandări Terapeutice

2-4 tablete sublinguale conținând 20 mg de NADH ( 2 tablete dimineața și 2 la prânz) Prof. George Birkmayer NADH® RAPID ENERGY.

Pacienților aflați sub tratamentul cu antidepresive clasice li se recomandă continuarea terapiei. NADH-ul nu interacționează cu antidepresivele clasice. Dacă pacientul experimentează ameliorarea simptomelor sub tratamentul cu NADH, se poate întrerupe medicația antidepresivă clasică, la recomandarea/după consultarea medicului psihiatru, dar tratamentul cu NADH nu va fi întrerupt.

Principalele simptome ale depresiei sunt:

Anumiți neurotransmițători cum ar fi adrenalina, dopamina, serotonina au un rol important în procesele biochimice care stau la baza declanșării depresiei. Nivelul și funcția acestor neurotransmițători sunt reduse la persoanele cu depresie. Cele mai importante funcții ale acestor neurotransmițători sunt sintetizate în tabelul de mai jos.

Funcțiile fiziologice ale Noradrenalinei

Nivelele crescute determinăNivelele scăzute determină
Hipertensiune arterialăHipotensiune arterială
TahicardieBradicardie
Crampe musculareTulburare de postură
InsomniiLipsa inițiativei
Agitație psiho-motorieApatie și fatigabilitate
NelinișteHipokinezie
Mișcări involunare de tip coreiformOboseală fizică
Comportament compulsivEpuizare
Hiperreactivitate emoționalăTulburare de somn
Crampe musculare toniceReducerea activității
Tendință la anorexieIntroversie
Polifagie
Creștere ponderală
Somnolență
Depresie
Diaree
Reducerea performanțelor cognitive
Reducerea inițiativei
NADH-ul stimulează biosinteza acestor neurotransmițători. Deoarece persoanele cu depresie prezintă la nivel cerebral un nivel redus de noradrenalină, serotonină și dopamină, administrarea de NADH a fost considerată o abordare rezonabilă pentru a trata persoanele care suferă de depresie.205 pacienți au beneficiat de tratamentul cu NADH într-un studiu clinic open-label. Timp de 6 luni, pacienții au primit NADH (10 mg/zi) intravenos, intramuscular sau sub formă de comprimate. La sfârșitul studiului 93% dintre participanți au prezentat ameliorarea simptomelor (până la 44% au prezentat ameliorarea scorului de depresie). O parte dintre participanți au observat ameliorarea stării lor generale după doar 5 zile de tratament; o altă parte după 4 săptămâni. Nu au fost raportate efecte adverse. În America, câteva sute de pacienți aflați sub tratament cu NADH pentru o perioadă mai lungă de timp au raportat efecte benefice ale acestui tratament asupra stării lor fizice și psihice.

Produse

Descoperă toată gama de produse NADH.

Indicații

Află care sunt principalele Indicații Terapeutice.

Beneficii

Vezi toate Beneficiile produselor NADH.