NADH-ul și menopauza

În timpul menopauzei, la nivelul glandelor endocrine, producția de hormoni sexuali se reduce semnificativ, în mod special producția de estrogen.

Recomandări Terapeutice

3 tablete Prof. George Birkmayer NADH® CONSTANT ENERGY de 2 ori pe zi. 2 tablete dimineața pe stomacul gol cu jumătate de pahar de apă și 1 tabletă la 2 ore după masa de prânz.

Reducerea nivelului de estrogen poate determina:

Terapia clasică pentru simptomele care apar în timpul menopauzei este substituția deficitului de estrogen, utilizând hormoni sexuali sintetici. Terapia de susbtituție hormonală (TSH) a fost folosită în ultimele decenii, ameliorând simptomele asociate menopauzei. Studiile retrospective au demonstrat un risc crescut de a dezvolta neoplasm mamar la pacientele la care s-a administrat regulat TSH, motiv pentru care adiministrarea de TSH a fost minuțios analizată.

De ce odată cu inițierea procesului de senescență, ovarele nu mai secretă hormoni? Răspunsul pare simplu: celulelor producătoare de hormoni le scade cantitatea de ATP, energia celulară necesară producerii de hormoni.

Abordarea privind simptomele din menopauză derivă de la presupunerea că deficitul energetic ovarian declanșează reducerea sintezei de hormoni. Pe măsură ce NADH-ul intensifică producerea de ATP la nivel celular, această coenzimă ar trebui să inducă o creștere a sintezei ovariene de hormoni și datorită acestui efect, să se atenueze tabloul clinic al menopauzei.

Luând în considerare aceste aspecte, un studiu clinic a fost derulat în Austria și Elveția, înrolând 49 de femei cu vârste cuprinse între 45-65 de ani, care au întrerupt terapia de substituție hormonală sau fitohormonală pentru cel puțin o lună și care au prezentat simptome de menopauză (bufee, fatigabilitate, insomnii, instabilitate emoțională). Ele au primit NADH 10 mg pe zi pentru 3 luni. Toate participantele la studiu au experimentat ameliorarea simptomelor de menopauză, cu reducerea intensității bufeelor, depresiei, tulburărilor de somn, iritabilității. Aceste rezultate au fost confirmate de un alt studiu adresat femeilor cu simptome de menopauză. Sub tratament cu NADH, 1 tabletă pe zi, a fost demonstrată o creștere a libidoului la majoritatea pacientelor.

Produse

Descoperă toată gama de produse NADH.

Indicații

Află care sunt principalele Indicații Terapeutice.

Beneficii

Vezi toate Beneficiile produselor NADH.