NADH

NADH, forma biologică a hidrogenului regăsită în fiecare celulă a organismului, reacționează cu oxigenul celular pentru a produce energie.

Această substanță naturală inovatoare crește nivelul de energie, susține activitatea sistemului imunitar, protejează celulele împotriva deteriorării, sporește abilitățile cognitive și îmbunătățește memoria, prelungind durata vieții și a vitalității celulelor, țesuturilor, și organelor.

Ce este NADH?

Nicotinamid adenin dinucleotidul (NADH) este forma biologică a Hidrogenului care, prin interacțiunea cu oxigenul celular, produce energie (ATP) și apă. Importanța acestuia este relevată prin faptul că un aport mai mare de energie celulară determină o funcționare optimizată a întregului organism, prelungind durata vieții. Promițătoarea substanță endogenă se regăsește în alimentația zilnică, însă doar o mică parte din aceasta este preluată de organism, mare parte fiind distrusă în procesul de gătire sau prin contactul alimentelor cu sucul gastric. Datorită acestui fapt, este importantă creșterea aportul exogen prin suplimentare, pentru a amplifica preluarea de hidrogen, crește nivelul de energie celulară și favoriza producerea de elemente celulare esențiale.

Creierul și inima beneficiază în special de aport exogen de NADH, deoarece reprezintă principalii consumatori de energie din organismul uman, însă alte organe precum plămânii, rinichii și ficatul beneficiază semnificativ de pe urmă acestuia. Cu peste 1000 de procese metabolice catalizate de NADH, principalele roluri fiziologice se relevă în (1) creșterea energiei celulelor cardiace, (2) repararea ADN-ului alterat și revitalizarea celulelor deteriorate, (3) efectul puternic antioxidant, (4) reducerea nivelului de colesterol și al hipertensiunii arteriale, (5) întărirea sistemului imunitar, (6) stimularea producerii de dopamină și serotonină (creșterea libido-ului, a secreției hormonilor de creștere, scăderea apetitului alimentar), (7) stimularea producerii de oxid nitric (acțiune de relaxare și dilatare vasculară, crescând oxigenarea, nutriția și funcționarea mai bună a celulelor; cu efecte relevante asupra anginei, astmului și migrenelor) și ameliorarea fluxului sanguin la nivelul organelor.

Produsele din gama NADH au efecte benefice și asupra:

Fie că este vorba de studenți, sportivi, femei sau bărbați, tineri sau bătrâni, persoane sănătoase sau cu diverse afecțiuni, NADH aduce beneficii considerabile și de lungă durată, fără prezența efectelor adverse.

NADH este cel mai puternic antioxidant biologic, iar efectele acestuia sunt susținute de cercetări clinice extinse. Mai mult, NADH nu prezintă efecte secundare sau interacțiuni cu medicamentele cele mai frecvent utilizate.